40 dagen op reis

4e wonder van het kruis (Dag 28)

Quotes_Creator_20180308_233016.png

Alleen Pilatus had het recht de doodstraf te voltrekken. Jezus werd 3 keer door Pilatus verhoord en elke keer kwam hij tot de conclusie: ik vind geen schuld in deze mens.

In Johannes 18 lezen we zelfs dat hij Jezus wou vrij laten, maar dit lukte zelfs de machtigste man van het land niet, want het was Gods plan dat Jezus zou sterven in plaats van jou en mij.

Ook staat beschreven dat Jezus gegeseld zou worden door de Romeinse soldaten. De geseling van de Romeinse soldaten stond bekend als zeer bloedig.

Jezus werd naakt met touwen aan een stenen pilaar gebonden met zijn armen omhoog en zijn gezicht naar de pilaar.

Er waren meestal twee soldaten die de geseling uit voerden. Ze sloegen omstebeurten met de zogeheten flagennel. Deze gesel bestond uit een kort handvat, waaraan twee leren riemen waren bevestigt. Aan het eind van de riemen waren voetwortelbeentjes van een schaap gemaakt. Ze hadden de gesel speciaal ontworpen om het vlees van het lichaam af te trekken waardoor iedere pees en spier van Jezus bloot kwam te liggen, totdat Jezus half bewusteloos aan de touwen hing omringd door een grote plas bloed. Hier raakte Jezus bloed voor de 4e keer de grond.

Het bad van Bethesda was in de tijd van Jezus het verzamelpunt voor zieken, kreupelen en gebrekkigen die geloofden dat het badwater geneeskrachtig was. De werkelijkheid was dat iedereen hier moest knokken voor zijn genezing, want af en toe daalde er een engel af in het water en wie er dan als eerste was werd genezen.

Jesaja 52:14 Zoals hij velen deed huiveren – zo gruwelijk, zo onmenselijk was zijn aanblik, zijn uiterlijk had niets meer van een mens –

De verminking van Jezus heeft een diepe betekenis. Zoals de Man zonder zonde al onze zonden op zich nam, zo heeft de Man zonder ziekte al onze ziekten op zich genomen. Met elke geselslag die Zijn volmaakte lichaam verscheurde nam Jezus elke vernietigende ziekte op zich.

Jesaja 53:3 Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ​ziekte​ vertrouwd was, een man die zijn gelaat voor ons verborg, veracht, door ons verguisd en geminacht.

Jesaja 53:5 Om onze ​zonden​ werd hij doorboord, om onze ​wandaden​ gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing.

1 Petrus 2:24 Hij heeft in zijn lichaam onze ​zonden​ het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de ​zonde, ​rechtvaardig​ zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen.

In Jezus onmenselijke verminking ligt jouw bovennatuurlijke genezing. Het 4e wonder van het kruis.

Hier de link voor het filmpje van het 4e wonder van het kruis: https://youtu.be/K4v8fgLldjE

Om over na te denken:
We hoeven nu niet meer te hopen dat we als eerste bij het water komen voor onze genezing. Jezus nam in Zijn onmenselijke verminking al onze ziekten op zich, neem jij dit 4e wonder aan?

Je kan een reactie achter laten of een mail sturen naar hoopvolleven88@gmail.com als je verder wilt praten of vragen hebt. Met alle berichten wordt zorgvuldig omgegaan.

Jezus liefde is voor JOU!

Gods zegen.
Mienke (Hoopvolleven)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s